ОПШТИНИ ВО СКОПЈЕ

Локации за Инвестирање во секоја од Општините

Qendër

Инвестирајте во општина Центар. Една од најпрестижните општини во регионот. Нуди големи можности и капацитет за илјадници посети дневно.

AERODROMIT

Инвестирајте во општина Аеродром. Општина со најголем развој во регионот. Одлично место за да го започнете вашиот бизнис.

KARPOSHIT

Инвестирајте во општина Карпош. Општина со најголем развој во регионот. Одлично место за да го започнете вашиот бизнис.

KISELLA VODËS

Инвестирајте во општина Кисела Вода. Општина со најголем развој во регионот. Одлично место за да го започнете вашиот бизнис.

GAZI BABËS

Bashkia e vendosur në autostradën kryesore në Shkup dhe të favorshme për investime në transport dhe tregti.

GJORÇE PETROVIT

Периферна општина со карактеристики на предградска општина со модерен стил.

SHUTO ORIZARES

Општина Шуто Оризари — општина во состав на Град Скопје и единствена ромска општина во светот во која Ромите си имаат свој градоначалник и можат да ги остваруваат своите национални права.

BUTELIT

Општина од мултиетнички карактер.

SARAJ

Општина Сарај е скопска општина. Моментален градоначалник е Беким Мурати. Општината е дел од град Скопје, и е рурална општина.

ÇAIRIT

Општина Чаир — општина во состав на Град Скопје и најмалата општина во Република Македонија.

Профил на Град Скопје

Инвестирајте во градот на можностите

Градот Скопје, како главен град на Република Македонија претставува најзначаен административен, стопански, културен и образовен центар во државата, располага со висок потенцијал и поволни услови за основање и водење на бизниси. Градот Скопје како посебна единица на локалната самоуправа го сочинуваат десет општини: Аеродром, Бутел, Гази Баба, Ѓорче Петров, Карпош, Кисела Вода, Сарај, Центар, Чаир и Шуто Оризари. Главно обележје на главниот град Скопје е средновековната тврдина од која се гледа центарот на градот како и Камениот мост кој поминува преку реката Вардар. И двете главни облележја потекнуваат од времето на византискиот император Јустинијан Први, кога Македонија била главна покраина на Источното Римско Кралство. Богатото природно и културно наследство го прават Градот Скопје атрактивна дестинација за туристи и инвеститори од сите страни на светот.

 • Автомобилска индустрија

  50 компании

 • Информациски и комуникациски технологии

  • Најбрзо растечки ИКТ пазар во јадранскиот регион.
  • Најдобри телекомуникациски мрежи во регионот – 100% дигитален систем.

 • Здравство, медицинска опрема и фармација

  • Постоечката фармацевтска индустрија извезува во повеќе од 30 држави во светот •
  Силен образовен систем со голем број на дипломирани студенти на фармација и медицина

 • Агробизниси и индустрија за преработка на храна

  • Комбинација на континентална и суб-медитеранска клима
  • Еколошки производствени практики

Mundësitë për investime

Успешни странски инвестиции во градот

Популарни компании кои имаат инвестирано во Град Скопје
Uploaded image

Johnson Controls

Industria automobilistike
Ние сме индустриски лидер кој опслужува клиенти во повеќе од 150 земји. Од нашето пронаоѓање на првата електрична соба(термостат) во 1885, ние сме обврзани за испорачување на оригинални продукти кои помагаат светот да се движи беспрекорно, едноставно и безбедно. посети ја страната
Uploaded image

Johnson Matthey

Produkteve të automobilave dhe kimike
Ние ја користиме нашата стручност во напредни материјали и технологии да воведеме новини и да ги подобриме решенијата кои се ценети од страна на нашите потрошувачи. Нашите технологии: Подобрување на квалитетот на воздухот и намалување на загаденоста… посети ја страната
Uploaded image

Nova Ljubljanska Banka

Shërbimet financiare
НЛБ Банка АД Скопје е водечка банкарска институција во Република Македонија со постојан тренд на пораст и позитивни резултати од основањето до денес. посети ја страната
Uploaded image

Deutsche Telecom

Telekomunikacionit
Македонски Телеком е првата компанија во Групацијата Дојче Телеком и во Европа со мрежа целосно базирана на интернет протокол. посети ја страната
Uploaded image

Van Hool

Industria automobilistike
Van Hool од Белгија на годишно ниво произведува приближно 1400 автобуси, и над 4000 возила за комерцијална употреба од кои 80% се извезуваат низ светот. посети ја страната
Uploaded image

Endava

Teknologjitë informatike dhe të komunikimit
Низ последните 15 години креиравме организација темелејки се на едноставна филозофија: Се фокусираме да помагаме на луѓето да бидат успешни. Луѓето кои работат за нас, луѓето кои соработуваат со нас, и луѓето кои ги користат системите и апликациите кои ние ги дизајнираме, креираме и управуваме. посети ја страната
Uploaded image

Netcetera

Shërbimet e IT
Како водечка Швајцарска компанија за софтвер, ние ги подржуваме нашите клиенти низ целиот свет со иновативни продукти и уникатен софтвер. Го опфаќаме целиот ИТ сервис циклус, од стратегија до примена и работа. посети ја страната
Uploaded image

Datalab

Shërbimet e IT
Претпријатието Даталаб се занимава со развој на деловна програмска опрема, обука и поддршка на системските партнери. посети ја страната

Инфраструктура

Во Република Македонија се вкрстуваат сите патишта во југо-источна Европа, што ја прави идеален транзитен и дистрибутивен центар на производи за европскиот пазар. Развиената патна и железничка инфраструктура, во комбинација со малата површина на земјата овозможува пристап до секое населено место во државата за помалку од 3 часа. Градот Скопје како главен град на државата има одлична патна, железничка и воздушна поврзаност со сите европски земји.

Бидете во контакт со нас

пополнете го следниот формулар и добијте одговор на вашите прашања